středa 15. října 2014

Akné v dospělosti

Každému z nás je jistě jasné, že akné není jen tak nějaký kosmetický problém, někoho dokonce může po psychické stránce hodně limitovat. Je to doslova záležitost celospolečenského významu, jíž není radno opomíjet. Většinou toto onemocnění napadá pubescentní výrostky, ale bohužel, mnohdy se dosyta vyřádí i na tváři a pleti dospělých. Jak proti tomu úspěšně bojovat, navíc přírodní cestou?



Ano, jde to. Jen za pomoci ryze přírodních produktů a biostimulačního laseru. Na kortikoidy zapomeňte a antibiotika mohou být ve větších dávkách velkou zátěží pro celý organismus včetně jater a ledvin. Žádná chemie v tom nepojede, nemusíte se ničeho obávat. Akné v dospělosti trápí velké procento naší populace, bývá spojeno s nadměrným stresem (a životním stylem obecně), přílišným holdováním kosmetice nebo slabší imunitou a svou roli samozřejmě hraje i genetika. Odpovědnost často nese i nerovnováha ve stavu hormonů, u žen je často spouštěčem akné období těsně před menstruací.

Mnozí lékaři jistě řeknou, že svůj vliv má i strava a doporučí nám omezit sladké, to ale není zpravidla přímým spouštěčem této nemoci. Léčba akné, v dospělosti i v pubertě, je bohužel takříkajíc běh na dlouhou trať a viditelné úspěchy nemůžete čekat po několika dnech. Laser ale postupně zmenšuje mazové žlázy a navíc i redukuje aktivitu bakterií, které akné vyvolávají. Stejně tak pomůže i adekvátní bio kosmetika, o čemž je lepší poradit se s odborníky. Dobrou práci odvede i takzvaný chemický peeling, který dostane z pleti odumřelé buňky a dopřeje mazovým žlázám svobodu.

Žádné komentáře:

Okomentovat