neděle 10. srpna 2014

Cvičení v těhotenství

Jste v očekávání a bojíte se cvičit, abyste neohrozila zdraví dítěte? Všechny obavy jsou zbytečné, zažité mýty a doporučení jsou dnes už passé. Cvičení pro těhotné je naopak velkým hitem, který táhne doslova davy nastávajících maminek. Tak proč se nepřidat také?

Je samozřejmě třeba vzít v potaz určitá doporučení. Vysloveně špatnými pohybovými aktivitami jsou například lyžování nebo veškeré míčové kontaktní sporty. Jsou příliš fyzicky namáhavé a navíc při nich často hrozí nepříjemný pád, který by nemusel mít právě nejlepší následky. Žádné skoky, prudké či škubavé pohyby, vysloveně silová cvičení a tak podobně. Důležité je i prostředí, kde cvičíte – příliš horké nebo příliš vlhké je totiž spíše na škodu. Stejně jako profesionální sportovci nepodceňujte krátké pětiminutové rozcvičení a hlavně pijte dostatek tekutin, už jen proto, že takříkajíc „pijete za dva“.

Naopak chůze nebo aerobik jsou velmi vhodné, mohou kromě jiného snížit riziko rozvoje cukrovky nebo hypertenze v době těhotenství. Vhodné je například mírné posilování břišních a deltových svalů. Důležitá je i pravidelnost cvičení v těhotenství, lepší než nárazové a dlouhé cvičení je lepší si udělat čas i několikrát týdně, vždy zhruba na půl hodiny.

Odborníci obecně doporučují těhotným ženám dvě až dvě a půl hodiny aerobní aktivity týdně. Bohužel, cvičení pro těhotné je v naší společnosti často tabuizováno a nastávající maminky tak kynou doslova jako chlebové těsto, což pro jejich zdraví není vůbec dobré. Tento trend je třeba pokud možno rychle změnit.

Pokud se chcete dát do rukou renomovaných odborníků a cvičit v těhotenství s jejich pomocí, zkuste navštívit Hedera spa clinic na Praze 5. Moderní vybavení, příjemný personál a osobní přístup, jaký jste ještě zaručeně nezažili. Budete se k nám doslova těšit! 

Žádné komentáře:

Okomentovat