středa 13. srpna 2014

Terapie pro ženy po porodu

Poporodní únava a deprese, ztížená komunikace s okolím a problematické pocity. Tak přesně tohle trápí nejednu novopečenou maminku. Terapie pro ženy po porodu s tím ale snadno pomůže, stačí se jen objednat a tyto problémy následně rychle odezní, jen je třeba trochu té odborné pomoci.
Důležité je to, že poporodní deprese nemají žádnou biologickou podstatu, africké domorodé kmeny něco takového vůbec neznají. Za vše může naše medicínské prostředí, které není zrovna přívětivé, alespoň tedy ne pro citlivější povahy. Je sice skvělé, na jakém stupni vývoje naše lékařství je, ale přeci jen – sterilní prostředí a hromada bílých plášťů, to není nic pro slabší žaludek.

Nemusíte se obávat žádných vedlejších účinků, protože Vám nebudou ordinovány žádné léky, nepůjde ani o nějakou složitou operaci, vše probíhá na psychologické bázi – formou rozhovoru a terapie. Vše trvá jen jedinou hodinu, nemusíte se tedy strachovat před několikadenní hospitalizací, tohle o žádném stresu a svěrací kazajce nebude.

Netrapte se starostmi spojenými s péčí o dítě nebo nedostatečnou sebedůvěrou. Moderní terapie uleví od obrovského stresu, strachu nebo chronické bolesti. Jak se asi všichni shodneme, není třeba řešit příznaky jako spíše příčiny konkrétní choroby a něčeho takového lze v tomto případě dosáhnout jen psychologickým rozborem celé situace. Psychofarmaka jsou v tomto směru opravdový nesmysl, zvláště v době šestinedělí.

Těšila jste se na miminko, ale teď si myslíte, že to nezvládnete? Omyl, to je jen prvotní pocit z nově nastalé situace, která je pro Vás samozřejmě poněkud nezvyklou. Naše terapie tyto nepříjemné myšlenky zažene a můžete si být jistá, že se už do hlavy jen tak nevrátí. Prostě si začnete užívat života a pečovat o to nejcennější, co v životě máte – Vaše dítě.

Žádné komentáře:

Okomentovat