úterý 12. srpna 2014

Jak na bolest zad

Je pravdou, že třeba bolest zubů či migréna je opravdu velkou nepříjemností, ale bolest zad má v rámci tohoto žebříčku poměrně čestné místo. Je to takový alarm, že je s naším zdravím něco v nepořádku, vše se ale dá včas řešit. Jaké jsou tedy nejčastější příčiny bolesti zad?

Příčinou bolesti zad je ve většině případů špatné držení těla, které se de facto dědí po rodičích. Tutovka je i sedavé zaměstnání, při něm je vlastně páteř namáhána více, než kdykoliv jindy. Sedící člověk se hrbí a nemá ideální židli, v tom tkví jádro problému.

Záda ale bolí i vlivem těžké manuální práce, kdy se navíc zvedají velká břemena. Házení lopatou není pro záda dlouhodobě vůbec nic dobrého. Stejně tak zádům škodí i nedostatečná fyzická aktivita, pohyb je pro naše zdraví prostě zcela nezbytnou věcí. Pokud máte sedavé zaměstnání, občas si také zasportujte.

Bolesti zad ale mohou vzejít i z prachobyčejného prochladnutí. Stačí delší pobyt ve vlhkém či větrném prostředí a problém je na světě. Chladné počasí rovná se teplé prádlo – zapamatujte si tuto poučku a nebude to Váš případ.

Dalšími příčinami bolestí zad jsou například i psychická nerovnováha spojená s nadměrným stresem. Zvláště dlouhodobý stres s sebou nese velké množství zdravotních komplikací. A co obezita? Ano, i ta je důvodem, proč nás někdy bolí záda. Přílišné množství tukových zásob namáhá svaly a klouby, a pokud přičteme další zdravotní trable, máme hned řadu důvodů, proč shodit nějaké to přebytečné kilo.

Bolí Vás záda? Nemůžete kvůli tomu sportovat, pracovat na zahrádce nebo prostě normálně existovat tak, jak byste si přáli? A co takhle využít balíček „Bolest zad“ od hederaspaclinic? Ulevit od bolesti je snadné, stačí jen vědět, jak na to.

Žádné komentáře:

Okomentovat